facebook hesabı nasıl silinir

facebook-hesabi-nasil-silinir

Abd merkezli Sosyal medya ağı Facebook’u tamamen hayatınızdan çıkarmak istebilirsiniz. Bu yazı da size facebook hesabı tamamen nasıl silinir. Bunu anlatacağız.

Facebook, dünyanın en popüler ve en çok kullanıcıya sahip sosyal ağı olma özelliği taşıyor. Ülkemiz de de popüler olan Facebook yaklaşık 37 milyon kullanıcısı var.

Dünya’nın ve Türkiye’nin en popüler uygulaması Facebook tan belirli sebepler ile hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Hesap dondurmak ve tüm verilerinizi silmenin yolunu göstereceğiz.

Facebook hesabınızı tamemen silme ve Dondurma arasında bir fark olduğunu belirtmek istiyoruz. Eğer hesabınızı dondurursanız ileride tekrar aktif ettiğiniz de tüm bilgileriniz geri gelecektir, hesabınızı tamamen silme yönünde karar verirseniz bir daha dönüşü olamayacaktır.

Facebook hesabınızı silerseniz Messenger uygulamasına giriş yapamayacağınızı belirtmek isteriz. Ayrıca Facebook’un sahip olduğu instagram ve Whatsapp uygulamaları için de ayrı ayrı silme işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Hazırsanız başlayalım ilk adım, Facebook uygulamasını telefonunuz dan ve tabletinizden silin.

İlk adım, Facebook uygulamasını telefondan silin, uygulamanın telefonun uygulamarından veya ekranından kaldırmak, hesabınızın silindiği anlamına gelmez.

Facebook’u giriş hesabını olarak kullandığınız uygulamalar var ise (Spotify gibi) uygulamalar da alternatif bir hesap oluşturmayı unutmayın.

Facebook tamamen sileceğiniz veya donduracağınız için hesabınıza bağlı uygulamaların bir listesini bulmak için: Facebook Hangi uygulamaları bağladığınızı görmek için aşağıda ki yolu takip edin.

  • Facebook’ta oturum aç
  • Gidin Ayarlar > Uygulamalar ve web siteleri
  • Facebook hesabınızla bir hizmetin bağlantısını nasıl kaldıracağınızı bulmakta sorun yaşıyorsanız yardım gerekli ise şirketin müşteri hizmetleri departmanına başvurabilirsiniz.

Facebook verilerinizin bir kopyasını alın

 İşlem tamamlandıktan sonra, aşağıdaki adımları izleyerek tüm Facebook verilerinizin bir kopyasını isteyin ve indirin: 

  • Bilgisayarınızdan Facebook’a giriş yapın
  • Gidin Ayarlar > Kişisel Facebook Bilgileriniz
  • Bilgilerinizi İndirin’in yanındaki Görüntüle’yi tıklayın
  • Bilgileriniz bölümünün altındaki tüm kutuları işaretleyin
  • Tarih aralığını Tüm verilerim olarak bırakın
  • Biçimi HTML olarak ayarlanmış olacak şekil de bırakın. 
  • Facebook’a gönderdiğiniz fotoğrafların ve videoların yüksek çözünürlüklü kopyalarını kaydetmek için Medya Kalitesi açılır menüsünü Orta’dan Yüksek’e değiştirtirebilirsiniz.

Son olarak, Dosya Oluştur’u tıklayın  Facebook daha sonra tüm bilgilerinizi toplayacak ve indirilmeye hazır olduğunda size bir e-posta gönderecektir. Bunun gerçekleşmesi biraz zaman alabilir. 

Artık hesabınızı silebilirsiniz 

Son adım, hesabınızı silmektir. Bunu yapmak için buraya tıklayın Ve Facebook oturumunuzu açın.

Yukarı da tıkladığınız bağlantıdan karşınıza iiki seçenek çıkacaktır. Dondur veya Tamamen sil !!!

Fikrinizi değiştirmek için 30 gününüz var 

Facebook’un tüm hesap verilerinizi sunucularından silmesi 90 gün kadar sürebilir. Bunun ilk 30 günü için oturum açıp silme isteğinizi iptal edebilirsiniz.

Silme isteğinizi iptal etmek için 30 gün için de Facebook.com adresine tıklayın , hesabınıza giriş yapın ve Silme İşlemini İptal Et düğmesini tıklayın

sağlıcakla kalın / Cavanoz.com